Selepas Habis Membaca Doa, Sajat Seperti Terlepas Cakap Yang Bakal Buat Netizen Tengok Banyak Kali

Siapa Nur Sajat?

Nur Sajat adalah seorang podan menjadi popular di kalangan netizen satu ketika dahulu apabila beliau mengambil keputusan untuk memakai tudung selepas mengalami kemalangan jalan raya.

Takdir Allah menentukan.. Menerusi laman Instagram miliknya, Nur Sajat mendedahkan yang dirinya dilahirkan sebagai seorang khunsa dengan mempunyai dengan dua jantina. Beliau dibesarkan dengan gaya hidup seorang lelaki, tetapi malangnya beliau lebih gemar melakukan kerja-kerja seorang perempuan. Nur Sajat menjelaskan situasi menjadi lebih buruk apabila beliau mula takut untuk ke sekolah dan rasa malu untuk ke tandas kerana tidak mahu orang lain tahu akan dirinya.

Namun semua itu tidak menghalang beliau untuk berjaya dalam hidup. Berbekalkan semangat dan kecekalan, beliau berjaya sebagai usahawan dalam bidang kecantikan. Apa yang baik kita ambil sebagai teladan. Biar bagaimanapun penampilan beliau siapa kita untuk menilainya. Siapa kita untuk menghukumnya. Semoga hidayah Allah milik beliau.

Pendedahan Berani Nur Sajat Di Instagram

Latar belakang keluarga Sajat

BIAR apa jua gelaran diberi seperti pondan diva, Ratu Mak Nyah dan sebagainya; Nur Sajat tetap utuh berdiri melebarkan sayap perniagaannya. Tidak mudah melatah, dia optimis hanya berpegang kepada pendirian positif; ia bisa mengubah segalanya. Sering kali diasak mengenai status dirinya dahulu, kini pemikirannya jauh berbeza.

Sajat berasal dari Sitiawan, Perak. Bapa Sajat dahulunya adalah pegawai Tentera Laut Diraja Malaysia tetapi sudah bersara awal. Emak Sajat pula pernah bekerja sebagai pembantu makmal di sekolah, juga kini telah bersara. Sajat adalah anak keempat daripada tujuh adik-beradik. Keluarga Sajat biasa sahaja, sederhana semuanya. Bapa Sajat bersara awal dan kemudiannya berniaga kain di pasar malam sekitar Manjung, Lumut dan Sitiawan untuk menampung perbelanjaan kami sekeluarga.

Baca Doa

Dalam satu video yang tular Sajat sedang mengaminkan doa yang di baca oleh seorang remaja. Setelah doa habis dibaca, Sajat seperti terlepas cakap sesuatu. Jom tengok video di bawah. Sampai tersenyum remaja yang membaca doa.

Sumber ponpon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *