Video Pertembungan Buaya Air Masin Vs Buaya Air Tawar, Memang Mengejutkan

Rakaman Bila Buaya Laut Bertemu Buaya Sungai. Apa Jd Amat MENGEJUTKAN !!! | Sebuah video rakaman dari sebuah helikopter menjadi viral di laman sosial. Video rakaman tersebut adalah sebuah kejadian yang amat menarik menunjukkan apa yang jadi bila buaya laut (saltwater crocodile) bertemu dengan buaya sungai (freshwater crocodile). Kejadian ini berlaku di Australia.

Dari segi saiz pun dan tau siapa yang akan menang. Buaya laut memang saiz sangat besar berbanding dengan buaya sungai. Sekali gigit terus lembik. Jom tengok video tersebut di bawah. Kalau nak detail lebih lagi boleh baca artikel English selepas video.

Video Pertembungan Buaya Laut dan Buaya Darat Eh Buaya Sungai Hehe

Rakaman luar biasa buaya air garam gergasi yang mengalir di buaya air tawar kecil telah difilemkan oleh pengendali pemandu pelancongan helikopter Australia. Ia difilemkan minggu lepas dari helikopter di atas sungai ord bawah di kununurra, barat australia.

Helispirit menyiarkan video di Facebook Jumaat lalu: waktu makan tengah hari! Kita semua tahu kimberly adalah tempat yang liar .. tetapi lihatlah ini. Jurutera Helispirit lynden james mengetuk tembakan ini pada penerbangan penyelenggaraan dengan ketua juruterbang james yang dihimpunkan hari ini – mata mereka pasti membuat dua kali ganda pada apa yang mereka lihat di bawah!

Kedua-dua spesies ini boleh hidup sama ada air tawar atau air masin, walaupun apa yang mereka namakan nama umum. Oleh itu, mungkin tidak terlalu mengejutkan untuk melihat kedua-dua haiwan yang hebat ini bersentuhan antara satu sama lain dan kadang-kadang bertentangan, seperti yang ditunjukkan oleh penyelidikan terdahulu. Varieti air tawar adalah unik untuk australia, tetapi buaya air tawar boleh ditemui di australia utara, pantai timur india, dan di seluruh bahagian timur tenggara.

Buaya air garam terkenal dengan agresif, lebih-lebih lagi sepupu air tawar dan kebanyakan spesies buaya lain. Mereka juga kelihatan lebih kecil, seperti yang anda dapat lihat dari video. Segala-galanya, faktor-faktor ini membuat perjuangan yang sangat pendek untuk buaya air tawar yang lebih kecil

sumber:http://bacaviral.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *