Kamera disembunyi dalam jam, pasangan kekasih risau segala aktiviti mereka dirakam Oleh tuan rumah

VIDEO SEKADAR HIASAN

PERCUTIAN pasangan kekasih ini bertukar menjadi mimpi ngeri apabila menyedari dirakam secara sembunyi di kediaman yang disewa mereka.

Dougie Hamilton, 34, dari Glasgow, Scotland berkata, kediaman yang disewa menerusi Airbnb di Toronto itu pada mulanya seperti kediaman biasa sahaja.

Namun, dia menyedari terdapat sesuatu yang pelik apabila jam yang terdapat di dalam rumah itu bersambung dengan satu wayar misteri.

Telahan itu ternyata benar apabila sebuah kamera disembunyikan di dalam jam berkenaan.

Pemilik kediaman itu dikatakan memiliki enam lagi unit Airbnb yang disewakan secara meluas kepada orang ramai.

Hasil aduan tersebut, pemilik berkenaan kini dibuang serta merta daripada perkhidmatan Airbnb.

“Kami telah menyingkir pemilik tersebut dari platform kami.

“Siasatan sedang dijalankan dan kami memberi sokongan penuh kepada pengadu,” ujar jurucakap Airbnb, Lindsey Scully.

Jam kamera tersebut dihadapkan ke arah ruang tamu dan bilik tidur sekaligus membolehkan segala aktiviti pasangan itu dirakam secara sembunyi.

Katanya lagi, hal ehwal privasi pelanggan merupakan isu yang seiurs dan mereka tidak akan berkompromi mengenai kejadian tersebut.

Pihak polis Toronto turut mengesahkan sedang melakukan siasatan berhubung aduan tersebut.

Sementara itu, Hamilton berkata, dia dan teman wanitanya baru sahaja pulang dari bersiar-siar di sekitar bandar sebelum menyedari jam aneh tersebut.

“Kami sangat sibuk pada hari itu, keluar berjalan-jalan. Jadi kami pulang ke kediaman sewa untuk berehat.

“Sewaktu memandang jam itu, saya rasa pelik sebelum menyedari ada sesuatu yang tidak kena.

“Saya tak tahu jika pemilik kediaman memerhatikan kami, saya rasa seram dan tak mahu menginap di situ,” ujarnya.

Tambah pemuda itu, jam kamera berkenaan dihadapkan ke arah ruang tamu dan bilik tidur sekaligus membolehkan pengendalinya menyaksikan segala aktiviti Hamilton dan kekasihnya sepanjang mereka berada di kediaman itu.

DailyMail.

Pekerja bingung tengok CCTV rakam kelibat lelaki ‘tak lut’ dilanggar kereta

SATU rakaman CCTV menunjukkan kelibat yang dikatakan hantu sedang melintas jalan sebelum muncul di depan sebuah kedai runcit tular.

Kelibat tersebut melintas dalam keadaan trafik yang agak sibuk dan kelihatan tidak lut walaupun dilanggar kenderaan-kenderaan yang lalu di situ.

Penampakan lelaki itu dirakamkan oleh kamera keselamatan di luar sebuah kedai di Pangasinan, Filipina, pukul 2 petang pada 20 Jun.

Rakaman kamera pengawasan dari kedai yang sama menunjukkan kelibat serupa muncul 13 jam kemudian, kali ini kelihatan bersembunyi di sebelah seorang budak penghantar.

Penampakan kelibat menyeramkan itu telah membuatkan kakitangan di kedai itu bingung dan pengawal keselamatan juga terkejut melihatnya.

Michael Forto berkata: ” Saya macam tak percaya apa yang saya tengok. Saya ingatkan benda macam ni hanya berlaku di televisyen. Kelibat itu nampak macam sedang melihat budak penghantar itu.’’

Pasaraya mini itu terletak di hadapan plaza dan penduduk tempatan percaya penampakan itu ada kaitan dengan semangat seseorang yang berdendam.

Jenny Renalto, yang bekerja di sebuah kedai berhampiran tempat ‘hantu’ itu dirakam berkata: ”Sekarang saya takut berjalan berhampiran kawasan ini. Setiap kali saya lalu, saya dapat merasakan sesuatu yang menakutkan.

“Saya masih ingat apa yang ada di CCTV dan imej lelaki yang berjalan menyeberang jalan terus terlintas di kepala saya.” –MirrorUK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *