Saksikan detik2 cemas Lanun Darat didalam bas. Lihat reaksi wanita Yang dibahagian depan apabila begnya disamun

Tips Mengelakkan Diri Anda Dirompak Ketika Di Dalam Kereta

To tell you the truth, Malaysia lagi bahaya daripada Moscow sekarang dari segi jenayah rompak. Kes rompakan di Malaysia berlaku di siang hari di tempat-tempat awam menunjukkan yang pihak berkuasa Malaysia sangatlah tidak digeruni oleh penjenayah-penjenayah ini.

Disebabkan Malaysia dah tak selamat, silalah berhati-hati lebih-lebih lagi kaum perempuan yang selalu keseorangan. Beberapa tips untuk mengelakkan diri dirompak kepada awek-awek yang memandu di luar sana:

1. Handbag baru anda memang cantik dan trendy tapi takde maknanya kalau handbag tu diletakkan di seat sebelah ketika memandu sebab tiada orang nampak. Kalau letak kat seat sebelah, perompak (biasanya menunggang motosikal) yang nampak.

Bila dah tau kat mana handbag, senang. The next step is ‘just do it’ Solution paling mudah, sorokkan handbag dalam dashboard (kalau muat) atau bawah seat. Standby duit awal-awal untuk bayar tol supaya beg tadi tak perlu dikeluarkan. Langkah mudah ini boleh mengurangkan risiko anda dirompak by 90%. Serius. If they can’t see it, they can’t rob it.

2. Sentiasa kunci pintu kereta semasa memandu, especially ketika berada dalam parking lot basement/dalam bangunan.

3. Untuk mengelakkan kes kecurian, jangan tinggalkan beg atau apa-apa bungkusan dalam keret walaupun dalam beg tu takde apa-apa. Letak dalam bonet kereta. Walaupun tak kisah sangat kalau barang dalam beg tu kena curi, tapi duit habis jugak bila nak repair pintu yang dirosakkan oleh pencuri tadi.

Semoga kecelakaan seperti ini tidak berlaku pada anda. What to do kan.. Malaysia tak selamat. Banyak sangat penyangak. Jadi kita tak boleh cuai dalam menjaga keselamatan diri dan harta benda kita.

sumber: http://ariffshah.com/

Lanun Darat didalam bas

Satu video tular dimedia sosial apabila berlaku satu kes samun bersenjata didalam bas yang sedang bergerak. Terdapat dua 3 penyamun yang tiba2 menaiki bas dan bertindak merampas beg2 penumpang. Semua penumpang tidak berani melawan dan hanya dapat melihat apabila beg2 mereka dirampas. Semoga kes ini menjadi iktibar kepada kita semua kerana jenayah boleh berlaku dimana2 sahaja

VIDEO:

Lanun Darat.. 😖😖

Posted by MyPage.Com on Wednesday, August 29, 2018

sumber: celotehsaje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *