”SAYA BERKUMUR DGN BENDA NIE,ALHAMDULILLAH SAKIT GIGI TERUS HILANG SEHINGGA SEKARANG”

Sakit gigi berlaku untuk semua peringkat usia. Tidak ada kanak-kanak atau orang dewasa yang sering mengalami sakit gigi. Sakit akut boleh menyebabkan seseorang kehilangan fokus pada kerja sehari.

Perkongsian oleh  Yanti Adneen  melalui halaman facebook boleh menjadi panduan untuk anda. Gadis ini mengalami sakit gigi, selepas membasuh mulutnya, sakit giginya yang lama telah hilang sehingga sekarang. Paling penting harga murah dan mudah dicari di farmasi.

Jom kami mengikuti penyertaannya seperti di bawah. Mudah-mudahan berguna untuk semua.
SATU DENTAL? CARI CEPAT UNTUK NI!
Ingat lagi tiada episod yan sakit gigi pada bulan Januari yang longgar? Hampir 2 minggu sakit gigi. Bukan sakit biasa. Sakit sedap! Sehingga menetap tup paip paip air paip ketuk. Sadis gila. Sakit oiii! Gigi Bongsu katanya.

Lawatan doktor boleh menjadi ubat tahan & antibiotik yang sakit. Penyembuhan penyakit Yan menentang tu yang gila kuat kerana jika menelan, sejam dua orang hilang hilang terus sakit. Eh eh sihat tidakfiat pulakss! Tetapi esok dan esok dan esok datang sakit tuuu.

Telah menelan 2 biji jerawat yang tahan sakit. Kerana rasa sgt tuat yang kuat, jangan berani laa nah amal tanpa kemahiran doc terselamat jer. Hari2 berdiri sendiri sahaja laaa sakit tu.

Antibiotik mmg yan dibelanjakan. Tetapi masih sakit terus. Petang sakit, malam pergi. Besok sakit belakang hingga hampir 2 minggu tidak hilang lagi.

Siapa yang sakit gigi bongsu faham la kot sakit tu camna. Masuk ke otak dia pergi. Jemmm! Sesungguhnya melepekkk kat rumah ajer la jawapannya. Tiada mood nak keluar.

Sembang dengan adik lelaki, adik perempuan bertanya;

“Laaa, bukankah itu lagi sakit gigi kak kak?”
“Belum lagi. Sampai sekarang sakit. Apabila laaa nak kehilangan pon x tau. Huhuhu … “yan mengadu.

“Manusia digunakan untuk menumbuk jenis sakit bukan hg. Pemeriksaan pi, doktor bongsu congenial hollow. Dapatkan ditarik keluar. Pasty I pound cabut plag lariiii! Hahaha … “kakak memberitahu saya.

“Laaa … Hg lariiii ???” yan terkejut dengan kejutan.

“Haaa laaa. Pastu sakit x memegang, saya pi klinik lain pulak. Tetapi saya keletihan kerana saya tahu doktor doktor saya memeriksa gigi saya, doc di sana dengan pantas menarik tarik saya memegang kaki saya. Jadi, doc tu tau saya pengecut. Dia memberi saya wang untuk mencari salah satu cuci mulut ni kat farmasi. Saya beli & gunakan 2-3 hari jer, terus kehilangan sakit gigi sehingga sekarang. Alhamdulillah … “cerita kakak panjang.

Yan yang sakit gigi ni pon apa lagi, terus bertanya-tanya.

“Weh … Apa nama ubat itu? Di mana untuk membeli? “

“Oradex. Botoi kecik dan warna biru. Saya membeli farmasi kupang. Hang cuba pi tengok. Kot di sana lagi … “abang kembali.

Keesokan harinya, kamu pon pi mencari ubat farmaseutikal. Yessss! Di sana! RM 7 lebih seperti tu kecik. Beli terusss. Ikhtiar kot2 menjadi.

Kiddo tahu apa yang perlu dilakukan untuk menghilangkan cecair pencuci mulut untuk minum mulut?

2-3 hari kemudian … Jeng jeng jeng !!!! Sakit gigi sudah tiada! Hilang ??? Ya, hilang sehingga sekarang !!! Alhamdulillah, syukurrrr. Semua dengan izin Allah.

Oleh itu, jika anda mengalami sakit gigi, cuba dapatkan cuci mulut. Kami adalah perniagaan ja. Jika harmoni dan Allah izinkan, dalam shaa Allah menjadi. Sedia untuk logo halal lagi. Boleh ditangani tanpa bimbang. Sila kongsi. Mudah-mudahan berguna.

Sumber: Petua Ibu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *